Ga naar de inhoud

Omgevingsvergunning Hyacinthenstraat 20 Lisse, afwijken van het bestemmingsplan, voor 10 appartementen.

Publicatiedatum:
dinsdag 18 juni 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
omgevingsvergunning



Omgevingsvergunning Hyacinthenstraat 20 Lisse, afwijken van het bestemmingsplan, voor 10 appartementen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken bekend dat zij, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van 10 appartementen aan de Hyacinthenstraat 20 te Lisse.

Aan de Hyacinthenstraat 20 worden 10 appartementen gerealiseerd. Het bestaande pand van Stan van Noort is gesloopt. De appartementen worden gerealiseerd in een gebouw bestaande uit drie bouwlagen. De nieuwe appartementen passen niet in het huidige bestemmingsplan omdat wonen hier niet is toegestaan. Door deze omgevingsvergunning, waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan, kunnen de appartementen worden gebouwd.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt vanaf woensdag 19 juni voor iedereen ter inzage;

• in het gemeentehuis van Lisse. Maak hiervoor een afspraak.

• De digitale versie van dit besluit kunt u inzien op de landelijke voorziening: www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document zoeken/ identificatienummer: NL.IMRO.0553.Hyacinthenstrt20-vax1

Wilt u langskomen om het besluit in te zien, of heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Van Noort of mevrouw Feijen, te bereiken via het volgende mailadres: t.vannoort@hltsamen.nl of j.feijen@hltsamen.nl of telefonisch via nummer 14 0252.

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht is donderdag 20 juni 2024 tot en met woensdag 31 juli 2024 het instellen van beroep mogelijk voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op donderdag 1 augustus 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is besloten.

Ga naar het begin